Mikä Opencart versio on paras?

Mikä Opencart versio kannattaa valita verkkokaupan alustaksi?


Tämä kysymys voi herätä, jos olet perustamassa uutta verkkokauppaa. Se voi tulla myös eteen, mikäli käytät vanhempaa OC-versiota ja webhotellin päivitysten myötä on tarvetta uudistaa myös verkkokaupan versiota. Tässä tarkastellaan muutamia vinkkejä, mikä versio voisi olla käytännöllinen uuteen verkkokauppaan.


Opencart 1.5.6.4


Tämä versio oli erittäin kätevä PHP 5.3-5.4:n aikaan. Sen puutteena oli responsiivisuuden puute, mutta monet kolmannen osapuolen teemat korjasivat tämän puutteen. Tätä versiota ei verkkokaupan asennusohjelmalla voi asentaa, mikäli palvelimella on käytössä PHP 7. Poikkeuksena on mukailtu versio Opencart 1.5.6.5 Edge, joka löytyy jostakin Googlen hakuohjelmalla. Se on sekä responsiivinen että asennus onnistuu vaikka käytössä on PHP 7. Sen haittapuoli on, että sopivia laajennuksia voi olla saatavilla rajoitetusti.


Opencart 2.3.0.2


Tähän versioon on saatavilla monia laajennuksia. Kun entistä useammat palvelimet siirtyvät käyttäämmän PHP:n versiota 7.2, muodostuu tämänkin kohdalla ongelma. PHP 7.2 ei tue php:n Mcrypt kirjastoa, minkä vuoksi tämän version asennus ei onnistu, jos palvelimella on käytössä PHP 7.2.


Opencart 3.0.2.0


Tämä Opencart-versio täyttää parhaiten uusien PHP-versioden vaatimukset. Tämän version jonkilaisia haittapuolia tai vähintäänkin uusia haasteita aiheuttaa se, että se käyttää Twig-template ohjelmistoa. Samoin pientä haittaa voi olla siitä, että jokaisen .twig teema-tiedoston päivityksen jälkeen täytyy käydä admin-sivulla päivittämässä teeman välimuisti.


Opencart 3.1.0.X-tulossa


Tämän tuleva versio-numero on vielä tuntematon. Se on kuitenkin sen verran erilaisempi kuin OC-3.0.2.0, että sen lopullinen versionumero voi olla 3.2 tai ehkä jopa Opencart 4.0. Sen vaatii toimiakseen palvelimella PHP 7 ja sen jQuery on päivitetty versioon 3.3.1. Tämä PHP:n vaatimus voi jonkin verran rajoittaa tämän tulevan version käyttöä, sillä läheskään kaikilla palvelimilla ei ole vielä käytössä PHP 7.